CLINIC kat fsc blaasgruis 7,5 kg

  • Gefabriceerd door: Clinic

E 68.08  E 60.59
Korting: 11% korting

CLINIC kat fsc?

Symptomen
Blaasgruis bestaat uit kleine kristallen, die voorkomen in de urinewegen van volwassen katten. De mineralen in de voeding, vooral magnesium, zijn verantwoordelijk voor de vorming van deze zeer harde, zgn. struvietkristallen. Ze irriteren de urinewegen en kunnen ontstekingen veroorzaken. Uw kat heeft moeite met urineren. De urine komt met kleine plasjes, vaak met bloed vermengd, naar buiten. Uw huisdier moet tijdens het urineren persen en hij heeft zichtbaar pijn. Katten met blaasgruis gaan vaker naar de bak en plassen er zelfs buiten. Blaasgruis kan, meestal bij katers, leiden tot een volledige verstopping van de urinewegen. In dit geval is plassen onmogelijk en is de situatie levensbedreigend. De dierenarts moet onmiddellijk ingrijpen.

Oorzaken
Het is nog steeds niet precies bekend, waardoor blaasgruis ontstaat. Wel is uit onderzoek gebleken dat een aantal factoren de vorming van kristallen in de urinewegen kan bevorderen. Wij denken hier bijvoorbeeld aan:

- eenzijdige voeding
- overgewicht
- te weinig drinken
- gebrek aan beweging
- urineweginfecties
- mogelijk erfelijke aanleg

Rol van CLiNiC FSC
Met name de concentratie van het mineraal magnesium in en de zuurgraad van de urine zijn van invloed op de vorming van struvietkristallen in de urinewegen. De speciale samenstelling van Clinic FSC zorgt ervoor dat het magnesiumgehalte zo beperkt mogelijk blijft. Bovendien bewerkstelligt de met verzuurders verrijkte formulering van Clinic FSC een gunstige zuurgraad van de urine. De kans op het ontstaan van blaasgruis, i.c. de vorming van struvietkristallen, bij uw kat is hierdoor zo klein mogelijk. Clinic FSC is uitsluitend bestemd om de vorming van struvietkristallen tegen te gaan. Dit kristaltype in blaasgruis komt bij katten aanzienlijk meer voor dan calciumoxalaat. Speciale oxalaat- di?ten kunnen meestal goed de vorming van oxalaatkristallen stopzetten. Een urine pH tussen 6,5 en 7,5 dient hierbij te worden bereikt. Het spreekt voor zich dat een dierenarts vaststelt welk dieet uw kat nodig heeft.

In winkelwagen:wabusiness template
selective konijnenvoer 10 kg gratis bezorgd