Royal Canin Labrador Retriever 30 adult 12 kg

  • Gefabriceerd door: Royal Canin

E 71.95

ROYAL canin labrador retriever 30 (32825)

Voor volwassen Labrador Retrievers vanaf 15 maanden

Als voortzetting op de pupvoeding Labrador Retriever junior beantwoordt Labrador Retriever 30 aan de specifieke vereisten van de spijsvertering en de gewrichten van de volwassen Labrador, waarbij ook zijn ideaal gewicht behouden blijft.

Een unieke vacht
De Labrador bezit een erg ongewone vachtstructuur. De vacht is samengesteld uit dicht op elkaar staande, korte haren met een dikke en dichte ondervacht. Hierdoor isoleert de vacht uitstekend tegen de kou en beschermt hij de huid tegen schrammen. Een ander kenmerk is dat de talgklieren grote hoeveelheden talg aafscheiden, waardoor de vacht waterdicht wordt. Hierdoor glijdt het water van zijn vacht als van de veren van een eend

Gevoelige gewrichten
Zoals alle honden van grote rassen, heeft ook de Labrador Retriever voortijdig last van gevoelige gewrichten. Door zijn robuuste lichaamsbouw en actieve levenswijze komen zijn gewrichten onder zware druk te staan. Zo heeft hij vaak vroegtijdig al last van zijn kruisbanden, slijtage van de gewrichten en artrose

Natuurlijke neiging tot overgewicht
Van zijn noordelijke voorouders, die grote hoeveelheden calorie?n nodig hadden om zich in de ijskoude wateren van de Atlantische oceaan te wagen, heeft de Labrador zijn legendarische eetlust ge?rfd. Ten opzichte van andere honden met een vergelijkbaar gewicht bezit zijn lichaam minder spieren en meer vet. Hij heeft dus een genetische neiging tot overgewicht, die nog verder versterkt kunnen worden door andere factoren: te weinig beweging, verkeerde voeding en een eventuele sterilisatie.

Bescherming gezichtsvermogen
Op latere leeftijd kunnen honden last krijgen van staar (lensvertroebeling). De Labrador Retriever heeft een langere levensverwachting dan andere grote rassen. Het gezichtsvermogen en cognitieve functies (het weten) van de hond worden onderhouden door een verhoogd gehalte aan lute?ne en zeaxanthine en een combinatie van antioxidanten (taurine, lute?ne, vitamine E en C).

In winkelwagentje:Klanten die dit artikel kochten hebben ook onderstaande artikelen gekocht..


wabusiness template
selective konijnenvoer 10 kg gratis bezorgd